RECRUITMENT FUNDAMENT

Werken vanuit een plan

Als je een huis gaat bouwen dan is het in veel gevallen verstandig om te beginnen met een goed fundament. Voordat je het fundament aanlegt is belangrijk om te weten wat de oppervlakte van het huis gaat worden, hoe hoog het huis gaat worden, hoe zwaar etc. Bij een recruitment fundament werkt dat niet anders. Het start met het bepalen van het bouwplan van de organisatie: hoeveel mensen ga je de komende jaren aannemen, in welke regio('s), wat voor type rollen? Welk ervaringsniveau is nodig? Welk deel ga je intern opleiden en voor welk deel zoek je van buiten? Etc. Vanuit de uitwerking van al deze vragen is het mogelijk om te komen tot de bouwtekening van het bedrijf: het strategische personeelsplan.

 

Bouwstenen

In vrijwel ieder recruitment fundament zijn er twee onmisbare bouwstenen:

1. een 'werken bij' website 

2. een 'applicant tracking system (ATS)'

Klik op de links voor meer informatie.

 

Er zijn nog veel meer bouwstenen die voor uw organisatie relevant kunnen zijn. Denk aan de inrichting van processen, het betrekken (en belonen) van uw eigen personeel bij de werving van geschikte kandidaten etc. 

 

De Recruitment Boutique adviseert organisaties op maat welk recruitment fundament er nodig is vanuit hun strategie. Er worden concrete aanbevelingen gedaan. Daarna is het mogelijk om te ondersteunen bij de implementatie van het advies. Het is voor klanten van de Recruitment Boutique mogelijk om gebruik te maken van een topklasse ATS systeem en werkenbij site die beiden op maat worden ingericht. Wij werken voor beide bouwstenen samen met een technologie partner om hiermee een betaalbare oplossing te kunnen bieden die bovendien snel te implementeren is. 

In sommige situaties is een ATS of werkenbij omgeving reeds voorhanden en kwalitatief voldoende. In dat geval werken we vanuit de bestaande basis.